Poliacov

expoziția personală Boris Poleacov – acuarelă, pastel.

Miercuri,  3 martie 2021, ora 16.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va inaugura expoziția personală Boris Poleacov – acuarelă, pastel.

       Expoziția prezintă lucrări din colecția Muzeului Național de Artă al Moldovei și din atelierul artistului Boris Poleacov, realizate în perioada anilor 1968-2005.

       Boris Poleacov s-a născut la 25 martie 1936 în satul Lelev, raionul Cernobîl, regiunea Kiev, Ucraina. În 1957 viitorul artist se instalează la Chișinău, iar în 1962 absolvă Școala Republicană de Arte Plastice Ilia Repin. Debutul artistic a lui Boris Poleacov este influențat de operele pictorilor Mihai Grecu și Leonid Grigorașenco, cel din urmă descoperind talentul său de acuarelist. În 1967 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. În acei ani, pictorul începe să se evidențieze prin interesul de a lucra preponderent în acuarelă de mari dimensiuni. Tehnica acuarelei, care necesită rapiditate în procesul artistic și nu tolerează nici un fel de corectări, este asemenea artistului și stării sale emoționale.

       Dezvoltarea acuarelei în Moldova este strâns legată de activitatea artistică a  lui Boris Poleacov și de postura sa de mentor. El își împărtășește din experiența sa profesională prezentând masterclass-uri generațiilor în formare, invitând frecvent tineri artiști în atelierul său.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public în perioada 03-28 martie 2021

 

 

Toate materialele de pe acest website apartin autorului. Aveti dreptul de a le distribui doar cu permisiunea lui.

Copyright © 2020 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Toate drepturile rezervate.