Dorin Coltofeanu - pictură

Dorin Coltofeanu


Dorin Coltofeanu numit și pictor al grădinii de minuni a lumii, dăruiește prin pictura sa liniște, pace, lumină, serenitate, bucurie și culori blânde, care îl face să pară atât de strâns legat de cele două tărâmuri: visul și lumea copilăriei. Creează artă fără să fie influențat de critici sau de mondenități, așa cum remarcă istoricul de artă Adrian Silvan Ionescu „Prin tematică și manieră de lucru, Dorin Coltofeanu pășește pe propriile lui urme, aidoma legendarilor indieni americani atunci când se întorceau acasă sau își accesau comorile ascunse. Face asta ca un om liber și ne provoacă pe noi privitorii să încercăm în a-l descoperii prin realitatea visului.”.

În universul imaginar, arta lui Coltofeanu nu se limitează doar la reprezentarea mistică și onirică, artistul transmite emoțiile prin moștenirea genetică, apelând la tradiția și obiceiurilor satului românesc. Originar din Întorsătura Buzăului, fiu de învățător și nepot de preot, artistul plastic are o percepție specială asupra satului românesc și ne propune să-l redescoperim prin prisma creației, într-o lumină aparte.

Născut la 20 august 1950, Dorin Coltofeanu este un artist plastic format în spațiul românesc. Urmează studiile la Academia de Artă din București, în clasa profesorului Corneliu Baba. Membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, participă la majoritatea expozițiilor organizate în România. Se afirmă peste hotare, în expozițiile internaționale din Roma, Tel Aviv, Serbia, Marea Britanie, Spania, Suedia, Franța, Bruxelles, Sankt Petersburg, Portugalia, etc.
În Moldova artistul expune pentru prima dată, iar curatorul expoziției este Damian Florea.

Expoziția va fi deschisă pentru public până pe 16 septembrie inclusiv.

Toate materialele de pe acest website apartin autorului. Aveti dreptul de a le distribui doar cu permisiunea lui.

Copyright © 2020 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Toate drepturile rezervate.