ziua-internationala-a-copilului

Ziua Internațională a copilului

Miercuri, 25 mai, începând cu ora 11.00 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a organizat evenimente prilejuite de Ziua Internaţională a Copilului

Ziua copilului (numită şi Ziua internaţională a copilului) este în multe ţări o sărbătoare pentru copii care se organizează în data de 1 iunie. Pentru prima dată aceasta a fost menţionată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului” în lista de sărbători. În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare tuturor statelor să dispună o zi pentru sărbătorirea „Zilei copilului” (engleză Universal Children's Day).

În contextul acestei sărbători frumoase, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a organizat o serie de evenimente. Acestea au demarat la ora 11.00 cu vernisajul expoziţiei desenelor realizate de copiii de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, Şcoala de arte plastice pentru copii ”A. Şciusev”, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” şi de la Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi”. Cele mai reușite lucrări au fost premiate.

Cu începere de la ora 11.30 au evoluat colective de copii de la liceele „Gh. Asachi” şi „Nicolae Sulac”. Picii au participat la concursuri vesele, câştigătorii fiind premiaţi cu suvenire oferite de Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. La finele sărbătorii micii artişti au savurat îngheţată oferită de partenerul nostru fidel Sandriliona S. A.

Toate materialele de pe acest website apartin autorului. Aveti dreptul de a le distribui doar cu permisiunea lui.

Copyright © 2020 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Toate drepturile rezervate.