v cretu

Vadim Crețu - HORTUS CONCLUSUS

Vadim Creţu, născut în or. Bălți, Rep. Moldova, este artist plastic – pictor, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1997. Absolvent al Colegiului de Arte Plastice Al. Plămădeală din Chișinău în 1989 și al Academiei de Arte din București în anul 1996, Facultatea de Arte Plastice (specializarea pictură), la clasa maestrului Ştefan Câlţia.

     Artistul a organizat câteva expoziţii personale şi a participă anual la expoziții de grup.

      În anul 1995 a beneficiat de Bursa Lion Club oferită de Institutul de Arhitectură din Darmstadt – Germania, în 2017 i s-a acordat Diploma de Excelență a Ministerului Culturii al Republicii Moldova pentru participarea la Bienala Internațională de Pictură organizată de MNAM, Chișinău, iar în 2021 a primit Medalia Regală pentru Loialitate oferită de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române.

...În ultimii cinci ani, Proiectul “Grădini misterioase” a parcurs mai multe faze, cu abordări curatoriale diferite care au propus, fiecare, un alt tip de experiență publicului, apelând la efecte vizuale, muzicale și poetice care au însoțit creațiile, probând atât inspirația, ingeniozitatea și priceperea curatorilor, cât și  complexitatea operei lui Vadim Crețu.

 

Dr. Iulia Mesea,

 critic şi istoric de artă

Toate materialele de pe acest website apartin autorului. Aveti dreptul de a le distribui doar cu permisiunea lui.

Copyright © 2022 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Toate drepturile rezervate.