MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Arhiva Expozitii Temporare
ANDREI SÂRBU - MESAJE

Expoziţia retrospectivă, organizată cu prilejul celor 60 ani de la naşterea artistului plastic Andrei Sârbu, prezintă lucrări de pictură din colecţiile Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, a familiei artistului şi din colecţii particulare.

 

Citeşte mai mult...
 
ARTA CARICATURII CU ZÂMBET ÎN COLŢUL GURII

Stil grafic echivalent pamfletului scris, caricatura poate fi considerată un gen al artelor plastice care îşi trăieşte cu precădere existenţa în paginile publicaţiilor. Caricatura ironizează în forme directe, simbolice sau metaforice, cu text ori fără cuvinte, aspecte şi mentalităţi sociale, persoane de notorietate sau indivizi oarecare. Caricatura amuză majoritatea dar îi şi irită pe alţii, oricum, de cele mai multe ori creează reacţii de receptare şi nu trece neobservată. Caricatura se distinge şi ea prin câteva specii distincte: caricatura de satiră, de gag (cu text sau fără), caricatura portretistică, caricatura de metaforă sau simbol (prin excelenţa fără cuvinte), banda desenată sau comixul, rareori colajul. Pe lângă aceste forme mai întâlnim caricatura de „şevalet”, cu o lucrătură mai laborioasă destinată sălilor de expoziţii sau saloanelor de umor.

 

Citeşte mai mult...
 
EXPOZIȚIA PERSONALĂ YURISTANBEK SHYGAEV

Joi, 30 septembrie 2010, ora 15:00 la
Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va avea loc vernisajul
expoziţiei personale a artistului
Yuristanbek Shygaev – pictura, grafica (Kirgizstan)

În perioada 30 septembrie– 17 octombrie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei se va desfăşura expoziţia personală a artistului plastic Yuristanbek Shygaev  în care vor fi prezentate 23 lucrari de pictura si 12 lucrari de grafica.

Artistul s-a născut la 9 aprilie 1957. A studiat la Institutul de Pictură, Sculptură şi Arhitectură “I. E. Repin” a Academiei de Arte din Sankt Petersburg. În prezent este considerat unul dintre cei mai remarcabili şi originali maeştri ai artei contemporane din Kirghizstan. Yu. Shygaev combină activitatea de pictor cu cea de director al Muzeului Naţional de Artă din Kirghizstan şi de profesor la Catedra de pictură a Universitaţii de Stat din Kirghizstan.

Citeşte mai mult...
 
EXPOZIȚIA DE PICTURA GRAFICĂ ”DE LA DIVINIZAREA UMANULUI LA UMANIZAREA DIVINULUI”

Începând cu 23 decembrie  2010 până la 14 februarie 2011,  în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei va funcţiona expoziţia de pictură şi grafică universală cu genericul

De la divinizarea umanului la umanizarea divinului

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 31 32 33 34 35 36 Următor > Sfârşit >>

Pagina 35 din 36
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc