MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Arhiva Expozitii Temporare
MOTIVE ROMÂNEȘTI ȘI MOTIVE SPANIOLE ÎN AFIȘUL POLONEZ

Joi, 17 februarie, ora 15.00 în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei

va avea loc vernisajul expoziţiei

Motive româneşti şi motive spaniole în afişul polonez

Arta afişului a fost consacrată ca o artă autentic şi specific poloneză. Pictorii şi graficienii polonezi au ridicat această artă până la culmile care au făcut să se vorbească despre o şcoală poloneză de afiş. Nu întâmplător, în 1966 la Varşovia a fost inaugurat primul Muzeu al Afişului din lume, iar în 1968, la Galeria Zacheta, s-a desfăşurat prima Bienală Internaţională a Afişului. Poezia, pasiunea, avântul, diversitatea tematică, bogăţia de culoare din afişele poloneze au condus la o adevărată revelaţie pe plan mondial, transformându-le în adevărate modele pentru creatorii de gen din întreaga lume.

Citeşte mai mult...
 
EXPOZIȚIA PERSONALA DMITRIE PEICEV

Marţi, 7 septembrie 2010, ora 15:00 în cadrul

Muzeului Naţional de Artă al Moldovei va avea loc vernisarea

expoziţiei personale a artistului Dimitrie Peicev

În perioada 7– 26 septembrie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei se va desfăşura expoziţia personală a artistului plastic Dimitrie Peicev în care vor fi prezentate  opere de pictură realizate în perioada anilor 1975-2010.

Citeşte mai mult...
 
EXPOZIŢIA PERSONALĂ SEVER SĂSĂRMAN

În perioada 12 august – 5 septembrie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei se va desfăşura expoziţia personală a artistului plastic Sever Săsărman în care vor fi prezentate  61 opere de pictură.

S. Săsărman s-a născut la 7 iunie 1930 în satul Nimigea de Sus, România. A studiat la Facultatea de Drept a Universităţii din Cluj-Napoca (1955). În 1982 se stabileşte cu traiul în Elveţia. Începând cu anul 1962 participă la diverse expoziţii colective şi personale în România, Franţa, Italia, Canada, Japonia, Elveţia. Este Membru al Societăţii Artiştilor Francezi din Paris, Membru al Societăţii Artiştilor Independenţi din Paris, Membru al Academiei Italia, Membru al Asociaţiei Siciliene de Litere şi Arte, Membru al Asociaţiei Artiştilor Ticinezi-Elveţia

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 31 32 33 34 35 Următor > Sfârşit >>

Pagina 35 din 35
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc