MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Arhiva Expozitii Temporare
EXPOZIȚIA PERSONALĂ YURISTANBEK SHYGAEV

Joi, 30 septembrie 2010, ora 15:00 la
Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va avea loc vernisajul
expoziţiei personale a artistului
Yuristanbek Shygaev – pictura, grafica (Kirgizstan)

În perioada 30 septembrie– 17 octombrie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei se va desfăşura expoziţia personală a artistului plastic Yuristanbek Shygaev  în care vor fi prezentate 23 lucrari de pictura si 12 lucrari de grafica.

Artistul s-a născut la 9 aprilie 1957. A studiat la Institutul de Pictură, Sculptură şi Arhitectură “I. E. Repin” a Academiei de Arte din Sankt Petersburg. În prezent este considerat unul dintre cei mai remarcabili şi originali maeştri ai artei contemporane din Kirghizstan. Yu. Shygaev combină activitatea de pictor cu cea de director al Muzeului Naţional de Artă din Kirghizstan şi de profesor la Catedra de pictură a Universitaţii de Stat din Kirghizstan.

Citeşte mai mult...
 
EXPOZIȚIA DE PICTURA GRAFICĂ ”DE LA DIVINIZAREA UMANULUI LA UMANIZAREA DIVINULUI”

Începând cu 23 decembrie  2010 până la 14 februarie 2011,  în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei va funcţiona expoziţia de pictură şi grafică universală cu genericul

De la divinizarea umanului la umanizarea divinului

Citeşte mai mult...
 
EXPOZITIA THEODOR KIRIACOFF

Joi, 21 octombrie 2010, ora 15:00 la

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei va avea loc vernisajul

expoziţiei Theodor Kiriacoff şi contemporanii săi

prilejuita de împlinirea a 110 ani de la naşterea artistului

În perioada 21 octombrie – 2 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei se va desfăşura expoziţia Theodor Kiriacoff şi contemporanii săi,  în care vor fi prezentate 72 lucrări de pictură, grafică, scenografie, ilustraţie de carte, aparţinând artistului Theodor Kiriacoff şi contemporanilor săi: Alexandru Plămădeală, August Baillayre, Elizabeth Ivanovsky, Boris Nesvedov, Natalia Brăgalia. Lucrările expuse fac parte din fondurile Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Bibliotecii Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Arhivei Naţionale a Moldovei.

 

Citeşte mai mult...
 
MOTIVE ROMÂNEȘTI ȘI MOTIVE SPANIOLE ÎN AFIȘUL POLONEZ

Joi, 17 februarie, ora 15.00 în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei

va avea loc vernisajul expoziţiei

Motive româneşti şi motive spaniole în afişul polonez

Arta afişului a fost consacrată ca o artă autentic şi specific poloneză. Pictorii şi graficienii polonezi au ridicat această artă până la culmile care au făcut să se vorbească despre o şcoală poloneză de afiş. Nu întâmplător, în 1966 la Varşovia a fost inaugurat primul Muzeu al Afişului din lume, iar în 1968, la Galeria Zacheta, s-a desfăşurat prima Bienală Internaţională a Afişului. Poezia, pasiunea, avântul, diversitatea tematică, bogăţia de culoare din afişele poloneze au condus la o adevărată revelaţie pe plan mondial, transformându-le în adevărate modele pentru creatorii de gen din întreaga lume.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 31 32 33 34 35 36 Următor > Sfârşit >>

Pagina 35 din 36
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc