MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

HomeTemporary Exhibitions /  Revizitînd Nirvana Corneliu Vasilescu-pictură
Română (România)English (United Kingdom)
Revizitînd Nirvana Corneliu Vasilescu-pictură
There are no translations available.

Joi, 3 mai, 2018, ora 15.00,

în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei,

va avea loc vernisajul expoziției

Revizitînd Nirvana Corneliu Vasilescu-pictură

 

Corneliu Vasilescu este un pictor și grafician român contemporan, reprezentant al expresionismului abstract. S-a născut la Bârlad în data de 23 octombrie, 1934 într-o familie de intelectuali, mama Alexandra Vasilescu, profesoară de desen, iar tatăl, Nicolae Vasilescu, avocat.

Este remarcat ca un bun desenator și colorist și astfel, în 1968 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici.

Între 1968 și 1974 urmează cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, secția pictură, clasa profesorului Gheorghe Șaru.

În 1973, cu un an înaintea terminării Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București, participă, împreună cu pictorul Lucian Georgescu, la Experimentul de la Fabrica de rulmenți din Bârlad, realizând 10 panouri în scopul ameliorării vizuale a unui spațiu de efort productiv.

Între 1976-1979 a fost Muzeograf la Oficiul Național pentru Documentare și Expoziții Artă. Din 1983 este profesor invitat la Hochschule din Darmstadt.

De-a lungul carierei organizează numeroase expoziții personale în țară și în străinătate. Participă constant la expoziții de grup, saloane de grafică și pictură, târguri de artă, festivaluri, simpozioane și bienale în România (București, Bârlad), Spania (Barcelona), Franța (Paris, Tours), Belgia, Polonia (Majdanek), Rusia (Moscova), Egipt (Alexandria), Liban (Beirut).

Corneliu Vasilescu este deținătorul a numeroase premii și distincții: Premiul U.A.P. din România pentru pictură (2016); Premiul de Excelență pentru întreaga activitate, U.A.P. (2011); Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer conferit de Președinția României (2004); Premiul pentru pictură „Lascăr Vorel”, Piatra Neamț, U.A.P. (2003); Premiul U.A.P. – Filiala Tulcea pentru Tehnica acuarelei, (2001); Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova (2000); Premiul pentru pictură „N. Tonitza” al uniunii Artiștilor Plastici din România, (1999); Premiul pentru pictură al Uniunii Artiștilor Plastici la Bienala de la București (1977).

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. National Art Museum.
S5 Logo
ccc