MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

ACUM ȘI ÎN VEAC

Luni, 26 martie, 2018, ora 15.00

în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei,

va avea loc vernisajul expoziției

ACUM ȘI ÎN VEAC

și lansarea albumului Maxim Dumitraș-sculptură,  Mihai Perca-pictură


Expoziția ACUM ȘI ÎN VEAC care prezintă circa 50 de lucrări de sculptură și de pictură, ale artiștilor Maxim Dumitraș și Mihai Perca, este organizată de Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău în colaborare cu Centrul de Cultură George Apostu din Bacău, Institutul Cultural Român Mihai Eminescu, Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi și Complexul Muzeal Bistrița- Năsăud. Evenimentul se integrează în activitățile culturale de anvergură, ce marchează 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Începând cu ora 15.00, va fi lansat albumul de artă al artiștilor Maxim Dumitraș și Mihai Perca „Acum și în veac”, un catalog bogat ilustrat, editat de Muzeul Național de Artă al Moldovei, care însoțește expoziția și recreează sugestiv parcursul de excepție al celor doi artiști.

Cu această ocazie, la această manifestare vor participa cu alocuțiuni domnul Gheorghe Popa, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, istoricul dr. Virgil Ștefan Nițulescu și dramaturgul Mircea M. Ionescu. Programul serii va fi întregit de un recital susținut de cvartetul Select Strings Quartet al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău.

La ora 16.00 va fi vernisată expoziția de artă contemporană „Acum și în veac”, care reunește lucrările artiștilor Maxim Dumitraș – sculptură și Mihai Perca – pictură. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă din România Vasile Duda.

Programul serii va fi întregit de un recital susținut de cvartetul Select Strings Quartet al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău.

Maxim Dumitraș, născut la 27 Septembrie 1958, Sîngeorz-Băi, și-a făcut studiile la Academia de Artă  Ioan Andreescu, Cluj-Napoca, Master în Sculptură.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Membru al Asociației Internaționale a Artiștilor, Paris, Franța (A.I.A.P.)

Începând cu anul 1979 și până în prezent organizează mai multe expoziții personale în țară și în străinătate. Participă la numeroase expoziții de grup în țară și peste hotare.

Maxim Dumitraș participă la cvasitotalitatea simpozioanelor naționale și internaționale de sculptură în România dar și peste hotare. Artistul este deținătorul unui număr mare de premii și distincții.

Mihai Perca, născut la 31 Mai 1969, localitatea Roman, județul Neamț, este absolvent al Academiei de Artă  Ioan Andreescu, Cluj-Napoca 1996.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România

Organizează expoziții personale în țară și participă  la expoziții de grup naționale și internaționale.

Este deținătorul Premiul pentru pictură Lucian Blaga, Premiului UAP, Saloanele Modovei, Bacău, Premiului 1, Bienala Internațională de Pictură, Chișinău.


Expoziția organizată de cei doi artiști români afirmă într-un mod inedit importanța solidarității umane, bazată pe respectul tradițiilor, pe valorile sincerității și a reîntoarcerii la simplitatea și modestia firescului, ca să putem dobândi trăinicia prezentului și încrederea în perspectivele viitorului uman comun.

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc