MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Mihai Pamfil

Vineri, 02 martie, 2018, ora 15.00,

în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei va avea loc

vernisajul expoziției personale a artistului plastic român și profesorului universitar

Mihai PamfilNăscut la 1 aprilie, 1953, la Fântâna Blănarului, Vaslui, România. Absolvent al Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu” din Bucureşti, 1978.

Doctor în filosofie (estetică), Universitatea „A. I. Cuza”, Iaşi. Profesor universitar la Universitatea Naţională de Arte “George Enescu”, Iaşi,  Facultatea de Arte Vizuale şi Design. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al International  Association of Art.

Expoziția întrunește 64 de lucrări de pictură și grafică.

A avut 16 expoziţii personale de pictură şi grafică
Mihai Pamfil a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, a primit numeroase premii.

Despre artist și opera sa, Grigore Ilisei scrie în revista Cronica veche (Iași), nr. 8, 2014 …Mihai Pamfil s-a individualizat şi în ceea ce priveşte compoziţia şi viziunea asupra lumii înconjurătoare. De la figurativul începuturilor, artistul a trecut cu naturaleţe, organic, aş spune, la o pictură a limbajelor neconvenţionale. Nu s-a desprins cu totul de expresia tradiţională. Apelează într-o manieră proprie la recuzita clasică, fără a fi însă fidel obiectului, ci substanţei ideatice şi de simţire. Transpare aceasta mai ales în temerarele sale acorduri cromatice. Muzicalitatea din vechime n-a fost pierdută, dimpotrivă, s-a păstrat, e drept, într-o formă nouă. Pictorul a epurat prisosurile şi s-a axat pe un registru cromatic mai restrâns, în care a izbutit să împreuneze culori care altfel greu consonează. Mihai Pamfil se dovedeşte adeptul sugestiei prin revelarea esenţialului... Aidoma felului de a fi al omului, creaţiile sale grăiesc în semitonuri, dar cea ce spun are un răsunet profund şi îndeamnă la contemplaţie meditativă. Arta sa se distinge ca una a temeinicelor tocmiri tehnice, dar şi creuzet al unor trăiri consubstanţiale.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 02 martie - 22 martie, 2018,

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc