MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Ion Sfeclă (pictură, grafică)

Joi, 11 ianuarie 2018, la ora 15.00

în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei,

va avea loc vernisajul expoziţiei personale

Ion Sfeclă (pictură, grafică)
Ion Sfeclă s-a născut la 19 noiembrie, 1941, în Boian, Noua Suliţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina.

A absolvit secţia Grafică a Colegiului Republican de Arte Plastice Alexandru Plămădeală, Chişinău, iar în 1968-secţia Pictură.  În anul 1973 a absolvit Academia Naţională de Arte Plastice T. Zalcaln, Riga, Letonia.

Începând cu anul 1973 a activat în calitate de profesor la Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plămădeală din Chişinău. În 1978 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, iar în 2000- membru al AIAP UNESCO.

Începând cu anul 1974 şi până în prezent organizează mai multe expoziţii personale şi participă la numeroase expoziţii reprezentative în ţară şi în străinătate

Ion Sfeclă este deţinătorul: Diplomei Pentru Merite Deosebite în Promovarea Culturii, Ministerul Culturii Republicii Moldova; a Diplomei în cadrul Simpozionului Naţional de Sculptură, Târgu-Jiu, Românuia şi a Premiului UAP Romania

Lucrări artistului se păstrează în colecţii publice în Rep. Moldova şi România, dar şi în colecţii private în Argentina, Franţa, Germania, Israel, Italia, Moldova, România, SUA.


Expoziţia va fi deschisă pentru public în perioada 11ianuarie- 04 februarie, 2018

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc