MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Dumitru Verdianu

Miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 16.00

în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei,

va avea loc vernisajul expoziţiei personale a sculptorului şi graficianului

Dumitru VerdianuDumitru Verdianu s-a născut în 1954, la Ungheni, Republica Moldova. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate peste 80  de opere realizate de artist: sculpturi şi lucrări de grafică.

Dumitru Verdianu şi-a făcut studiile la Şcoala de Artă, Ungheni, apoi la Liceul Teoretic de Artă Igor Vieru, Chişinău, Moldova. În perioada anilor 1976 - 1982 studiază la Academia de Arte Frumoase, St. Petersburg, Rusia, iar masteratul îl face la Academia de Arte Plastice din Viena, clasa profesorului Michelangelo Pistoletto. În anul 2000 obţine titlul academic „Magister Artium“

Din 1976 până în prezent, a luat parte la mai mult de 200 expoziţii naţionale şi internaţionale. Din 1982 este artist plastic liber profesionist.

Artistul plastic Dumitru Verdianu este deţinătorul a numeroase premii şi distincţii: Premiul „Ionel Jianu“ Academia de Artă şi Ştiinţe româno-americană, Davis, USA ; Cetăţean de onoare al oraşului Ungheni; Premiul „Sculptorul anului“, Moldova; Premiul Municipiului Chişinău la „Saloanele Moldovei“; Salonul de Artă M.C.A. premiat cu medalia de argint, Cannes, Franţa; Salonul de Artă M.C.A. premiat cu medalia de aur, Cannes, Franţa; Nominalizat pentru „Premiul păcii St. Leopold“, Klosterneuburg în colaborare cu Ministerul Culturii, Austria; Salonul de Artă M.C.A. premiat cu „marea medalie de aur“, Cannes, Franţa; Premiul UAP România la „Saloanele Moldovei”

AdmirorGallery

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc