MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Bienala Internaţionale de Gravură Contemporană

Joi, 26 octombrie 2017, ora 16.00

în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei,

va avea loc vernisajul

Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană

ediţia a II-a, Iaşi 2017

 Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi şi Muzeul Naţional de Artă al Moldovei,  a organizat în perioada 26 septembrie – 22 octombrie 2017, expoziţia Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană, ediţia a II-a, N-E, IAŞI, 2017, un proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Ediţia actuală a proiectului se derulează în perioada 28 iunie - 15 noiembrie 2017 şi cuprinde organizarea unei expoziţii-concurs, care se adresează artiştilor plastici profesionişti, dar şi studenţilor din anii terminali şi masteranzilor instituţiilor de învăţământ superior artistic, din ţară şi din străinătate. O ultimă etapă a acestei ediţii se desfăşoară în perioada 26 octombrie – 12 noiembrie 2017, când expoziţia este itinerată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău – Republica Moldova.

Expoziţia Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană Iaşi la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei cuprinde o selecţie de 98 de lucrări de gravură realizate de artişti din Austria, Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Grecia, Estonia, India, Italia, Franţa, Macedonia, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Puerto Rico, Republica Moldova, România, Suedia, Thailanda, Ucraina, Vietnam.

Un eveniment de acest tip poate fi o formă de lansare pentru tinerii artişti aflaţi la începutul carierei artistice, şi o modalitate de a se realiza conexiuni şi schimburi interculturale între artişti ce provin din alte ţări, precum şi îmbogăţirea patrimoniului muzeal cu lucrări de gravură contemporană. Itinerarea expoziţiei bienalei la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău este oportună pentru artiştii din zonă şi de asemenea pentru artiştii expozanţi care sunt promovaţi astfel, şi în această regiune.


AdmirorGallery

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc