MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

AcasaEvenimenteArhiva
Română (România)English (United Kingdom)
Noaptea Europeană a Muzeelor 2016

Sâmbătă, 21 mai 2016, 18:00-02:00

Muzeul Național de Artă al Moldovei Vă invită să participații

la manifestări prilejuite de

NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR
Noaptea Muzeelor este un eveniment care contribuie la conturarea identității noastre culturale europene.


Audrey Azoulay, Ministrul Culturii și Comunicării din Franța

Noaptea Europeană a Muzeelor a fost inițiată în anul 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. În prezent evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Acesta este un eveniment european de succes desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 12-a ediție. Mii de muzee și instituții culturale din 30 de țări europene își deschid ușile în aceeași noapte, iar milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.


În acest context, Muzeul Național de Artă al Moldovei a elaborat un vast program cultural, care va începe la ora 18.00 și va dura până la 2.00, oferind, astfel, vizitatorilor posibilitatea de a cunoaște patrimoniul cultural național și de a participa la diverse activități cultural-educaționale.

În ziua de 21 mai Muzeul Național de Artă al Moldovei va lucra în regim de gratuitate pentru toate categoriile de vizitatori.


Programul Nopții Europene a Muzeelor la MNAM va include:

Vizitarea expozițiilor permanente de Artă Universală, Artă Națională și expozițiilor temporare: Antarctic Panorama Penguins, autor: OTGO Otgonbayar Ershuu (Mongolia), Wroclaw now! Câteva chipuri ale ordinii (expoziție de grup, Polonia), Simpozionul Național de Artă Lepșa 2015 (România)

Recitaluri de muzică clasică susținute de studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.


Ateliere de desen pentru copii și adulți

Activități educaționale pentru copii Descoperă comorile Muzeului Național de Artă al Moldovei

Tombola Ora norocoșilor

Sponsorul general al evenimentului: 

Banca Comercială ENERGBANK SA

Parteneri media: Unica Sport, www.eumama.md

Parteneri: Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, Teatrul Național Satiricus ”I. L. Caragiale”, Teatrul de Stat Dramatic ”Anton Cehov”, Sala cu Orgă, Editura Cartier, Agenția de Turism Vanessa Tur, Pub44, MuzCafe, Trattoria della nonna


Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Secţia Relaţii Publice şi Expoziţii. Tel: 022-24-13-12


AdmirorGallery


Programul Nopții Europene a Muzeelor la MNAM:

  1. Vizitarea expozițiilor permanente de Artă Universală și Artă Națională și expozițiilor temporare:

  • Antarctic Panorama Penguins, autor OTGO Otgonbayar Ershuu, Laureat al Marelui Premiu al Bienalei Internaționale de Pictură Chișinău 2015 (Mongolia);

  • Wroclaw now! Câteva chipuri ale ordinii (Polonia), participă reprezentanţi ai unor generaţii diferite de artişti, de la cei mai tineri, foşti absolvenţi ai Academiei de Artă E. Geppert din Wrocław deveniţi angajaţi ai instituţiei, până la profesori, artişti clasici ai artei poloneze.

  • Simpozionul Național de Artă Lepșa 2015 (România)  1. Recitaluri de muzică clasică susținute de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, 18.30-22.00

  2. Recital de muzică clasică susținut de cuartetul Viv-Ardo, 23.00-24.00

  3. Ateliere de desen pentru copii și adulți, 18.30-24.00 (toate sălile expoziționale)

  4. Jocuri pentru copii Descoperă comorile Muzeului Național de Artă al Moldovei, 18.00-24.00 (Expoziția Artă Națională și Artă Universală)

  5. Tombola Ora norocoșilor, 22.00-23.00. Premii: bilete la teatre (Teatrul Național M. Eminescu, Teatrul Satiricus, Teatrul A. Cehov, Teatrul de Operă și Balet M. Bieșu, Sala cu Orgă), seturi de cărți (Editura Cartier), abonament la sala de sport (Rețeaua Unica), cină pentru 2 persoane (Trattoria della nonna, Pub 44, Muzcafe), excursie pentru 2 persoane (Vanessa Tur)

Sponsor general: Energbank SA

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc