MUZEUL NAŢIONAL de ARTĂ al MOLDOVEI
Photo Photo Photo
Photo Thumb
Photo Thumb
Photo Thumb

Ion Creangă - sfătosul bunic din Humulești

Marți, 31 martie, la ora 11.00 la Muzeul Național de Artă al Moldovei s-a desfășurat activitatea interactivă

Ion Creangă-sfătosul bunic din Humulești

în contextul expoziției de grafică Emil Childescu

Expoziția vizată prezintă 35 lucrări de grafică din colecția muzeului, dar și din colecția autorului realizate între anii 1980 și 2000, reprezentând ilustrații la scrierile clasicului literaturii române Ion Creangă.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Liceul Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi”. Elevii clasei a IV „C”, însoțiți de diriginta lor Luca Irina, vizitatori fideli ai Muzeului,  au avut posibilitatea să cunoască mai bine opera marelui scriitor, să recite versuri, să cânte, să răspundă la ghicitori, fiind premiați la final cu buchii coapte, așa precum o făcea cândva și Ion Creangă. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezentată o mini-expoziție de desene inspirate din scrierile lui Ion Creangă și realizate de elevi în cadrul orelor din Atelierul de creație al copiilor în urma vizitării expoziției. La eveniment au asistat colegii micilor actori de la același liceu, care s-au bucurat de talentul lor și i-au aplaudat îndelung. Au fost prezenți și părinții elevilor, care au privit cu admirație numerele pregătite de odraslele lor, cât și desenele acestora.

În cadrul activității au fost jucate scene din „ Amintiri din copilărie”, cât și fragmente din povestea „ Prostia omenească”. Am descoperit adevărate talente, care au fost mândri de prestația lor. Copiii l-au descoperit pe Ion Creangă și în calitatea lui de poet, recitând poeziile sale.

Atât copiii cât și părinții și-au exprimat dorința de a mai participa la asemenea evenimente.

 

AdmirorGallery

 
Vernisaj
Vernisaj
Copyright © 2018. Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
S5 Logo
ccc