contemporana

expoziția de artă contemporană „10+1, Lepșa 2020”.

Marți,  13 aprilie 2021, începând cu ora 14.00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei deschide expoziția de artă contemporană  10+1, Lepșa 2020”.

Curatori : Liviu Nedelcu și Tudor Zbârnea

        Debutată în formula „Un artist și prietenii săi”, seria de expoziții « Zece plus unu » se află la cea de-a XI-a ediție.

       Ediția din acest an a Simpozionului de la Lepșa, una dintre inițiativele cele mai durabile ale autorităților culturale și ale colectivității artistice de la Vrancea, s-a desfășurat online, în condițiile speciale impuse de pandemie.

      Visată fără întrerupere încă din anii impresionismului, clipa desprinderii de activitatea cotidiană și de pătrundere în universul pur al naturii a fost trăită de fiecare artist în spațiul său obișnuit de existență, dar cu situarea simbolică în fabuloasa lume a pădurilor carpatine din ținutul Vrancei.

Sunt expuse 12  lucrări, artiștii fiind: Liviu Nedelcu, Mihai Chiuaru, Rodica Gherghinoiu, Marcel Lupșe, Andrei Negură, Mihai Perca, Dumitru Ștefan, Vasile Tolan, Gheorghe Zărnescu, Elena Karacențeva și Vasile Rață.

Într-o măsură mai mare a fost impus un sever filtru al realității, eliminându-se tot ceea ce este incidental, pentru a se ajunge la recunoașterea și impunerea limbajului vizual. La această ediție sunt mai clare eforturile de abstractizare, de ieșire de sub imperiul derizoriului, pe care le provoacă contactul cu fondul natural.

Expoziția va fi deschisă din 13 aprilie până la 8 mai 2021.

 

Toate materialele de pe acest website apartin autorului. Aveti dreptul de a le distribui doar cu permisiunea lui.

Copyright © 2020 Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Toate drepturile rezervate.